Stratégia, szövetség

Szombaton dönt az együttműködésről az LMP

Az LMP hétvégi, budapesti kongresszusának első napján dönt a párt stratégiájáról, ezen belül szövetségesi politikájáról, valamint a képviselőjelölt-állítás szabályairól.

2012.11.14 12:10MTI

A résztvevők külön határozatot hozhatnak az LMP Együtt 2014-el kialakítandó viszonyáról. Az LMP a hétvégén Csillebércen tartja XX. országos kongresszusát - mondta el Heltai László választmányi szóvivő szerdán az MTI-nek. Szombaton először a több hónapja tárgyalt stratégiai alternatívák kerülnek napirendre. A szóvivő közlése szerint jelenleg öt elképzelés van terítéken, amelyek a teljes önállóságtól a más szervezetekkel való együttműködés különböző formáiig terjednek. 

Ha a meghívottak az együttműködésre szavaznak, akkor egy külön határozatot is meg kell hozniuk arról, hogy milyen viszonyt alakítsanak ki az Együtt 2014-el - tette hozzá. A tervek szerint ugyancsak szombaton határoznak a parlamenti képviselőjelöltek kiválasztásának és a listaállításnak a szabályairól. 

Heltai László azt mondta, hogy ezt nem befolyásolja az sem, ha a résztvevők korábban az együttműködés valamelyik formáját választják, mert most csak azt szabályozzák, hogy milyen kritériumok alapján válasszák ki saját jelöltjeiket. Az LMP-sek a vasárnapi napirend szerint a párt alapszabályán hajtanak végre kisebb módosításokat, illetve szervezeti átalakításokról, például a pártigazgatói poszt létrehozásáról szavaznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.