"Meglátjuk mi lesz"

Vidnyánszky Attila is pályázik a Nemzeti Színház élére

Vidnyánszky Attila is pályázik a Nemzeti Színház élére.

2012.11.14 10:54MTI

Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke az MTI-nek október közepén azt mondta: még nem döntötte el, pályázik-e a posztra. Akkor arról beszélt, hogy foglalkoztatja a kérdés és segítői is vannak, akikkel összeállítanák a pályázatot, de döntése előtt több szempontot is tisztáznia kell még. 

A Heti Válasz csütörtökön megjelenő számában interjú olvasható a direktorral, aki a lapnak most úgy fogalmazott: "nem mondom, hogy feloldódott minden kétely, de úgy döntöttem, megpróbálom, aztán meglátjuk, mi lesz". Arra a felvetésére, amely szerint a Magyar Teátrumi Társaságot is vezető, kormánykörökkel jó kapcsolatot ápoló színházi ember nyilván megnyeri a pályázatot elmondta: nem lát a jövőbe, nem hiszi, hogy lejátszott meccsről lenne szó.
 
Azt azonban elismerte: minden pályáztatás ügyetlenül zajlik, egyszerűbb, tisztább lenne, ha a fenntartó kinevezné a jelöltjét. A Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója, Alföldi Róbert is pályázik az intézmény vezetésére, a pályázat határideje csütörtökön jár le. A pályázatot azért kellett kiírnia a kulturális tárcának, mert a jelenlegi igazgató, Alföldi Róbert öt évre szóló mandátuma a színházi évad végén lejár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.