Mentősöknek, katasztrófavédőknek

Abroncsadományozási programot indít a Hankook

A Hankook Tire Magyarország Kft. abroncsadományozási programot indít, amelynek keretében több mint 1300 téli abroncsot adományoz az idén az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának (OKF) és a Magyar Vöröskeresztnek.

2012.11.09 12:48MTI

Ezt a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be pénteken Budapesten. Lee Sang Il elmondta, hogy az adomány értéke több mint 20 millió forint. Hozzátette, hogy a társadalmi felelősségvállalás érdekében a vállalat a jövőben is tervez hasonló akciókat.

Az adományból 172 darab rohammentő kocsira kerül téli gumi, a katasztrófavédők 120 járműve és a vöröskereszt 40 gépkocsija kap új abroncsokat.

Az adományozásban részesült szervezetek képviselői a tájékoztatón mindannyian hangsúlyozták, hogy a kapott téli gumik révén járműveik biztonságosabban láthatják el feladatukat és gyorsabban érhetnek célba a téli útviszonyok mellett.

Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy az OMSZ járművei tavaly mintegy 33 millió kilométert futottak, és mivel ezek a munkaeszközeik, elengedhetetlen, hogy kifogástalan műszaki állapotban legyenek. A Hankook adományával a szolgálat összes Mercedes típusú rohamkocsiját fel tudták szerelni téli gumival.

Bérczi László, országos tűzoltósági főfelügyelő kiemelte, hogy a katasztrófavédelem és ezen belül a tűzoltóság közel ezer gépjárművel évente 70 ezer riasztást számol fel. A legfontosabb, hogy minél előbb érjenek a helyszínre, ebből a szempontból kulcsfontosságú a gépjárművek téli felkészítése.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója a szolgálat dolgozói, önkéntesei és a magyar társadalom nevében is megköszönte az adományt. Szavai szerint a napi szinten, országosan mintegy 30 ezer ember ellátásával foglalkozó szervezet ezáltal könnyebben, gyorsabban tud eljutni a segítségre szorulókhoz.

A Hankook rácalmási gyára, amelyben 2007-ben kezdődött meg a termelés, a dél-koreai vállalat európai gyártóbázisa. A gyárban jelenleg 2200-an dolgoznak, és naponta 34 ezer gumiabroncsot készítenek személygépkocsikhoz, könnyű teherautókhoz és SUV-okhoz (szabadidő autókhoz) elsősorban európai piacokra. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

A beruházás első két ütemének megvalósítására 550 millió eurót költött a Hankook. Tavaly ősszel fejeződött be a beruházás második ütemének építése, ezzel elkészült az 58 ezer négyzetméter alapterületű új üzemegység, és a gyár elérte a teljes kapacitását. Az idén októberben újabb bővítésbe kezdett a cég. A több mint 2,4 milliárd forintos összköltséggel, az Európai Regionális Fejlesztési Alap 558,5 millió forintos társfinanszírozásával megvalósuló fejlesztés során egy újabb keverőgépet és üzemcsarnokot telepít Rácalmásra a Hankook. A beruházás a tervek szerint 2013 első félévében készül el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.