VG konferencia

Cséfalvay: trendforduló 2012-ben a deficitben és az államadósságban

Az államháztartási hiányt sikerül a GDP 3 százaléka alá szorítani és az államadósságot is csökkenteni, ezzel trendforduló lesz 2012-ben.

2012.11.08 10:45MTI

Az Európai Bizottság (EB) szerdán kiadott jelentése szerint az államháztartás GDP-arányos hiánya Magyarországon az idén 2,5, jövőre 2,9, 2014-ben 3,5 százalék lesz. Utóbbi mértéket a magyar kormány vitatja - jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: az unióban átlagosan még jövőre sem lesz a hiány 3 százalék alatt, a prognózis 3,2 százalék.
   
Az EB jelentése szerint trendfordulóra kerül sor Magyarországon a GDP-arányos államadósságnál is: a tavalyi 80,8 százalék után a ráta az idén 78,4 százalékra, jövőre 77,1, 2014-ben 76,8 százalékra csökken - emelte ki az államtitkár. Az EU-ban jövőre az átlagos adósságráta várhatóan 88,1 százalék lesz - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.