Már a fideszesek sem bíznak benne?

Hoffmann Rózsa távozását sürgeti a DK

Az oktatási államtitkár távozását sürgeti a kormányból a Demokratikus Koalíció (DK), szerintük Hoffmann Rózsa alkalmatlan a közoktatás átszervezésének levezénylésére, és már a Fidesz-frakció egy része sem bízik benne.

2012.11.05 13:30MTI

Kolber István, a DK-hoz tartozó független országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: bizonytalanság övezi a közoktatás átalakítását, Hoffmann Rózsa pedig képtelen a bizonytalanság csökkentésére, elvesztette a tanárok, a szülők és az önkormányzati vezetők bizalmát is.

Az iskolák január 1-jei államosításának részleteiről szóló törvényjavaslatot csak múlt héten nyújtották be a parlamentnek, és a hírek szerint az oktatási államtitkárság a Fidesz-frakció véleményét sem vette figyelembe - mondta. A politikus szerint továbbra sem világos például, hogy mi lesz az önkormányzatok feladata az iskolák fenntartásában.

A DK azt sürgeti, hogy függesszék fel az iskolák államosítását és a pedagógus-életpályamodell bevezetését. Kolber István ezzel kapcsolatban azt mondta, elfogadhatatlan, hogy a bérek emelése nélkül rójanak többletfeladatokat a tanárokra.

Az ellenzéki képviselő beszélt arról is, hogy a pedagógus-szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, a kormány azonban - túllépve a törvényben előírt határidőt - mindmáig nem jelölte ki a velük tárgyaló delegációt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.