Fővárosi Közgyűlés

MSZP: Tarlós, a BKK és a Fidesz politikája megbukott

Az MSZP szerint Tarlós István főpolgármester, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója és a fővárosi Fidesz-frakció hazugságon alapuló kommunikációja, politikája megbukott.

2012.10.31 10:25MTI

Horváth Csaba frakcióvezető erről a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt, a BKK-tarifák 7,9 százalékos tervezett emelésével kapcsolatban.
   
A szocialista politikus felidézte, múlt héten még a főpolgármester és Vitézy Dávid is azt nyilatkozta, hogy mostanában nem lesz tarifaemelés, a BKK pedig korábban egy olyan program kidolgozását ígérte, amelynek segítségével nem lesz szükség a jegyek és bérletek árának emelésére.

Az ellenzéki képviselő több BKK-s lufit a kezében tartva azt mondta, ezek a remények a lufikkal együtt elszálltak, majd ezt illusztrálva elengedte a léggömböket.
   
Ezt követően arra emlékeztetett, hogy amikor az előző ciklusban megállapodtak a Bajnai-kormánnyal a BKV finanszírozásáról, akkor az nem csak az utasoknak jelentett volna inflációkövető jegyáremelést, de a főváros és a kormány kötelezettségei is rögzítve voltak abban. Most azért kell árat emelni, hogy a 150 új busz többletköltségét ki tudják fizetni - vélekedett.
   
Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes a Vidám Park bezárásáról azt mondta: továbbra sem támogatják az elképzelést.
   
Lendvai Anna a szociális intézmények átadásával kapcsolatban közölte: 125 ingatlant érint ez a lépés Budapesten, ez többmilliárdos vagyont jelent, az átadást viszont sem szakmai, sem anyagi érv nem indokolja. Az intézmények nyárra anyagilag ellehetetlenülhetnek - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.