Október 23.

Megkezdődött az állami ünnepség a Kossuth téren

Megkezdődött délután négy óra után néhány perccel a Himnusz hangjaira az állami ünnepség Budapesten, a Kossuth Lajos téren; a rendezvény főszónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz.

2012.10.23 16:22MTI

A Parlament Oroszlános kapuja előtt felállított színpad mögött az épületet két oldalt az 1956-os forradalom és szabadságharc jelképének számító lyukas magyar zászlóval díszítették fel. A rendezvény elején a dobogó két oldalához felállították Magyarország történelmi lobogóit.

A téren várakozókhoz négy óra előtt nem sokkal csatlakoztak az ország függetlenségéért és a kormány melletti kiállásért szervezett békemenet résztvevői, akik délután két órakor indultak a budai Széna térről. Őket nagy tapssal fogadta a téren addigra összegyűlt tömeg.

Az ünneplők - akik közül sokan nemzeti színű lobogókat és településük nevét hirdető transzparenseket tartottak a magasba - megtöltötték a Kossuth Lajos teret, ahol több lengyel zászlót is látni.

A kormányfő ünnepi beszéde után a Ghymes együttes ad koncertet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.