Több csatornát is pénzbírsággal sújtott

Túl hangos reklámok miatt bírságolt a Médiatanács

Több csatornát megbírságolt a Médiatanács a túl hangos reklámok sugárzása miatt.

2012.10.18 09:26ma.hu

A hatóság negyedévente rendszeresen ellenőrzi azt a jogszabályi előírást, amely kimondja, hogy a televíziós hirdetések hangereje nem lehet nagyobb a környező műsorszámok hangerejénél. Az előírt hangerőértékeket egy erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével mérik a szakemberek.

Ez év második negyedéves adatai alapján a Médiatanács a túl hangos hirdetések miatt a Duna Televíziót 160 ezer, a Magyar Televízió m1 és m2-es csatornáját összesen 160 ezer forintra bírságolta, a TV2 csatornát pedig a jogsértés azonnali abbahagyására szólította fel.

A Médiatanács a szankciók kiszabásán túl, folyamatos konzultációkkal is arra törekszik, hogy a nézői igényeknek és a törvényi szabályozásnak megfelelően tartósan ösztönözze a médiaszolgáltatókat a reklámhangerővel kapcsolatos előírások betartására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.