A Klubrádióval kapcsolatos döntés után

Az MSZP szerint a Médiatanács tagjainak "ideje lemondaniuk"

Az MSZP szerint a Fővárosi Ítélőtábla szerdai Klubrádióval kapcsolatos döntése után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tagjainak "ideje lemondaniuk".

2012.09.26 14:25MTI

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán helyezte hatályon kívül a médiatanács azon határozatát, amellyel alaki okok miatt érvénytelenítette a Klubrádiónak a 95,3 MHz-es budapesti körzeti frekvenciára benyújtott pályázatát. A bíróság kimondta, hogy mivel a médiatanács korábban már tartalmilag érvényesnek nyilvánította a pályázatot, nem hozhat azzal ellentétes döntést azáltal, hogy később megállapítja a beadvány alaki érvénytelenségét. 

A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, azóta hatvannapos ideiglenes engedélyekkel működik, amelyet eddig tízszer kapott meg. A médiatanács döntéseivel kapcsolatban szerdán a harmadik bírósági ítélet született. Lendvai Ildikó ezzel kapcsolatban közleményében úgy fogalmaz: a bíróság sokadjára ítélte jogszerűtlennek a médiatanács döntéseit. 

"A Klubrádió elleni hóhérmunka jogilag megint csak pancsernek bizonyult. Mivel nem valószínű, hogy az ország összes jogi analfabétáját az új médiahatóságnál gyűjtötték össze jó pénzért, a sorozatos szakmai tévedések mögött egyre meztelenebbül mutatja meg magát a politikai érdek" - írja a szocialista politikus. Lendvai Ildikó szerint a médiatanács "tagjai és alkalmazottai politikai parancsot hajtanak végre, a parancs pedig arról szól: a Klubrádiót mindenáron el kell pusztítani". 

A szocialista politikus szerint ha a médiatanács és "a hivatali végrehajtók nem akarnak végképp szakmai öngyilkosságot elkövetni, ennyi bírósági pofon után ideje lemondaniuk. Akinek pedig jogi diplomája van, akár vissza is adhatja" - zárul a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.