Aradi vértanúk

Megemlékezést tartottak a Batthyány-örökmécsesnél

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vértanúi olyan hősök, akik arra emlékeztetnek, hogy a szabadságért mindig érdemes küzdeni - mondta Rogán Antal, a főváros V. kerületének polgármestere szombaton, az aradi vértanúk napján a Batthyány-örökmécsesnél.

2012.10.06 19:35MTI

A hősök arra emlékeztetnek minket, hogy a szabadságért mindig érdemes küzdeni, az igazunkért mindig érdemes kiállni - hangsúlyozta Rogán Antal a mintegy száz megjelent emlékező előtt.

A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: "a szabadságunkért, a függetlenségünkért ma is meg kell küzdeni. Csak éppenséggel más birodalmakkal; lehet, hogy azok a nagyhatalmak a pénz nagyhatalmai, lehet, hogy azok a nagyhatalmak spekulánsok álarcába bújnak."

Rogán Antal beszédében kitért arra, hogy szerinte a történelem nagyon vitatott személyisége nem mindig alkalmas arra, hogy mindannyiunk előtt hős legyen. Azok mindenképpen szobrot érdemelnek, akik az életüket áldozták a szabadságért, Magyarországért - tette hozzá.

A polgármester szerint példaként csak azok állíthatók az emberek elé, akiknek a teljesítményén, sikerén vitatkozni "semmilyen körülmények között nem lehet".

A megemlékezés végén a Batthyány-örökmécsesnél koszorúkat helyeztek el, az önkormányzatnak, a parlamenti pártok kerületi szervezeteinek, valamint civil szervezeteknek a képviselői.

1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. Október 6-át a kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.