A színesfémek között erősáramú vezetékek is voltak

Tizenkét tonna rezet foglaltak le a pénzügyőrök

Tizenkét tonna ismeretlen eredetű rezet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és a rendőrség munkatársai egy budapesti telephelyen.

2012.10.06 09:34MTI

A közlemény szerint a pénteken lefoglalt színesfémek között erősáramú vezetékek is voltak. Az október 1-jén indult átfogó fémellenőrzésnek ez volt az első kiemelkedő eredménye - tudatta a NAV. A vélhetően bűncselekményből származó rézhulladék piaci értéke becslések szerint 17 millió forint, ugyanakkor a várható bírság összege elérheti a 85 millió forintot, és a NAV be is zárathatja a telephelyet.

A két hatóság pénteken budapesti, fémkereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzött, ekkor találtak rá az egyik telephelyen a nagy mennyiségű színesfémre. A fémeket a budapesti telepen már szétválogatták, és szállításra is előkészítették.

A NAV szerint a megtalált 12 tonna rézhulladék vélhetően bűncselekményből származik, mivel erősáramú vezetékek és transzformátorok alkatrészei vannak közöttük. A pénzügyőrök a jogszabályokat megsértő gazdálkodó ellen "fémigazgatási eljárást" indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.