Testvérpár

Vádat emeltek a polgári baltás gyilkosság gyanúsítottjai ellen

Vádat emelt a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az ez év februárjában Polgáron történt emberölési ügy gyanúsítottjai, egy testvérpár ellen.

2012.10.05 16:14MTI

Jónáné Pocsai Edit, megyei főügyész tájékoztatása szerint a főügyészség egy felnőtt és egy fiatalkorú ellen - a megyei rendőr-főkapitányság javaslatával egyetértve - kezdeményezte a bírósági felelősségre vonást, előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt. Jónáné Pocsai Edit hozzátette: a vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, s a bírósági tárgyalást soron kívül megtartják majd, mert a vád alapjául szolgáló bűncselekmény miatt az ügy kiemelt jelentőségűnek minősül.
 
A gyanúsítottak - a rendőrség korábbi közlése szerint egy 30 éves férfi és 16 éves öccse - februári 15-én Polgáron egy 22 éves helyi férfival hajnalig tartó italozásba fogtak, s közben többször összeszólalkoztak vele. Sérelmeik megtorlásaként a sértettet egy lakatlan házba hívták, ott az idősebb testvér egy baltával a felismerhetetlenségig összeverte, majd a tettesek a sértett farmernadrágját magukhoz véve távoztak. A bántalmazott férfi halálát súlyos fejsérülés okozta. 

A nyomozók még aznap elfogták, majd gyanúsítottként őrizetbe vették az áldozat egyik ismerősét, a 30 éves helyi férfit, aki a kihallgatásakor beismerő vallomást tett. A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekményt a gyanúsított a 16 éves öccsével együtt követte el, így őt is őrizetbe vették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.