Kibertér-konferencia

Martonyi: globális együttműködésre van szükség

Martonyi János külügyminiszter szerint a kibertér globális, ezért az ezzel kapcsolatban felmerülő problémákra is globális együttműködéssel kell megoldást találni.

2012.10.04 09:48MTI

A Külügyminisztérium által rendezett kétnapos budapesti kibertér-konferencián - amelyen az internet biztonságáról, a számítógépes bűnözésről is tanácskoznak - a tárcavezető kiemelte, hogy a kihívások kezelésében a kormányoknak a civil szervezetek és a vállalatok, a gazdasági szektor segítségét, szakértelmét is igénybe kell venniük. 

Martonyi János a konferencia megnyitóján azt mondta, az internet átalakítja a világot, az emberek mindennapi életét, segíti a hozzáférést a tudáshoz, az eszmecserét és az innovációt. Az előnyök mellett azonban fenyegetések is megjelennek, és ezekre megoldást kell találni - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.