Tarlós figyelmeztet

Még egy ilyen hangos koncert, és kirúgják a műjégpálya igazgatóját

Egy szombati, nagy hangerejű rendezvény miatt Tarlós István főpolgármester arra utasította Bartha Lászlót, a Városligeti Műjégpálya ügyvezető igazgatóját, hogy a budapestiek nyugalmának érdekében a jövőben ne adja ki a létesítményt hasonló rendezvénynek.

2012.09.04 09:33MTI

Erről Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója tájékoztatta kedden az MTI-t. Közleménye szerint ha mégis előfordul hasonló eset, úgy a városvezető felmenti állásából az igazgatót, annak ellenére, hogy semmilyen szabályt nem sértett a rendezvény.

A Városháza megjegyezte azt is, hogy Budapestnek nincs beleszólása sem a zuglói, sem az országos zajrendelet kialakításába.

Kedden a Blikk számolt be arról, hogy a helyszíntől négy kilométerre, a csukott ablakokon át is hallani lehetett a hétvégi városligeti koncertet, ami miatt rengetegen hívták a rendőrséget nemcsak Zuglóból, hanem Józsefvárosból is. A lap által megkérdezett hangtechnikus 100 decibel körülire becsülte a rendezvény éjszakai hangerejét, miközben a XIV. kerület rendelete éjjel 40 decibeles zajmaximumot engedélyez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.