Sportközpont és bérlakások épülnek a helyén?

Bezáratják a józsefvárosi kínai piacot?

Hamarosan bezárhatják a józsefvárosi kínai piacot.

2012.09.01 14:50HavariaPress

A Magyar Hírlap információi szerint a lépés kormányzati támogatást élvez, a felszámolás igényét Kocsis Máté kerületi polgármester is megerősítette.

A döntés megszületését segíti az is, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem terjeszkedése miatt új zöld területekre van szüksége a Józsefvárosnak.

Az egykori MÁV-parcella így hamarosan önkormányzati tulajdonba kerülhet, amely sportközpontot és szociális bérlakásokat építene oda. A vietnami és arab tulajdonban lévő, a minap egy szamurájkardos leszámolással a krónikák élére került piac a feketegazdaság egyik közép-európai központja, és becslések szerint évente 15-50 milliárd forint adóbevétel- kiesést okoz az államnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.