Nemzeti konzultáció

A választók 90 százaléka szóba sem áll a kormánnyal - állítja az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktort és kormányát, ne költsön el újabb százmillió forintokat kampánylevelekre.

2012.08.14 12:57MTI

Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében teljes kudarcnak minősítette a most zajló nemzeti konzultációt, amelynek íveit a választásra jogosult 8,2 millió embernek eddig mindössze 8 százaléka küldte vissza, szerinte ez az érdeklődés hiányát mutatja.(A júniusban kipostázott, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó konzultációs ívekre augusztus 20-ig várja a válaszokat a kormányzat.)

Török Zsolt értelmetlennek és populista lépésnek minősítette, hogy a miniszterelnök - a Magyar Közlönyben megjelentek szerint - nemsokára újabb levelet küld az állampolgároknak, "most éppen a munkahelyvédelmi akciótervnek nevezett kormányzati lózungról".

A szocialista politikus szerint már az előző konzultációban kiderült, hogy Orbán Viktor hiába költött 850 millió forintos "személyes kampányra". Közleményében úgy vélte: a forrásokat inkább munkahelyteremtésre kellene fordítani.

A Blikk írt arról kedden, hogy alig egy héttel az augusztus 20-i határidő lejárta előtt közel 700 ezren küldték vissza a kérdőíveket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.