Konzultáció

Orbán a munkahelyek védelméről és a választási feliratkozásról

Orbán Viktor szerint nemzeti egység alakult ki a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban - a miniszterelnök többek között erről is beszélt pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

2012.07.27 08:40MTI

A kormányfő közölte: meg fogják védeni a munkahelyeket és ennek a fedezete a tranzakciós adó. Hozzátette: ha valamiért ez így nem lehetséges, akkor másképpen oldják meg, de a célokból nem engednek.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy kéthetes konzultációsorozata alatt tárgyalópartnereitől alternatív megoldásokat, érdekes szakmai felvetéseket kapott, de a kormányzás irányának megváltoztatásáról szó sem volt.

Egy másik témáról szólva elmondta: bevezetik az előzetes választási feliratkozást az országgyűlési választásoknál, erről szeptemberben dönt a parlament A kormányfő közölte: Magyarországon eddig az állam választói névjegyzéket állított össze és saját adatbázisából indult ki, ezt most megfordítják, így aki a választásokon részt akar venni, annak fel kell iratkoznia, és ha ezt megteszi, akkor a jelöltállítás első pillatanától kezdve minden információt, ajánlástevési lehetőséget megkap.

A nagy vita inkább azon van, hogy azok esetében akik feliratkoztak, kötelezővé tegyék-e a részvételt - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.