Idegenforgalmi vonzerejét erősítik

Kétmilliárdos önkormányzati fejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Több mint kétmilliárd forint pályázati támogatást költhet a nyíregyházi önkormányzat a városhoz tartozó Sóstógyógyfürdő turisztikai szolgáltatásainak fejlesztésére, illetve az üdülőhely funkcióbővítésére.

2012.08.09 11:20MTI

Az önkormányzati vezető Kovács Ferenc , aki országgyűlési képviselő is, elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság döntése alapján a város önerő nélküli pályázati forrást, 2 milliárd 104,5 millió forintot használhat fel arra, hogy tovább erősítse Sóstógyógyfürdő idegenforgalmi vonzerejét.

A polgármester tájékoztatása szerint a helyhatósági projekt hét beruházási elemet tartalmaz, így az üdülőhely gyógyászati kezeléseinek fejlesztését, kulturális és sportrendezvények helyszínének kialakítását, turisztikai attrakciót jelentő pálinka főváros létesítését, a múzeumfalu, valamint az állatpark bővítését, illetve a közlekedési infrastruktúra és a turisztikai szolgáltatások javítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.