Vihar

Diónyi jégdarabok hullottak Kazincbarcikán

Diónyi, sőt annál nagyobb jégdarabok is estek szombaton kora este az észak-borsodi Kazincbarcikán és környékén.

2012.08.04 19:31MTI

Kazincbarcikán körülbelül 10 percig tartott a jégverés, utána már csak kisebb szemű jég és eső esett. Helyi információk szerint a Kazincbarcikától 5 kilométernyire fekvő Sajóivánkán is nagy kárt okozott a jégeső. Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a várható felhőszakadások miatt korábban elsőfokú figyelmeztetést adott ki a az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Edelény, Berente, Alacska, Sajóivánka, Sajóvelezd és Sajószentpéter településeket érintette a zivatar, volt, ahol megrongálta a palatetőket, és fákat döntött ki. Sajószentpéteren egy kilencfős családot ki kellett költöztetni a vihar miatt megrongálódott otthonából, az önkormányzat helyezte el őket, és ellátásukról is gondoskodik. Sajóivánkán pedig a szél kettétört egy oszlopot, a vezetéket csak a "lélek" tartja, az áramszolgáltatók útban vannak a helyszínre - mondta el a katasztrófavédelem ügyeletese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.