Nő a feketegazdaság

Gyanús áruk a hipermarketekben

A termékpálya a feketézőktől fertőzött, és nemcsak az áfabefizetés marad el, vannak olyan vállalkozások, amelyek semmilyen adót és járulékot nem fizetnek.

2012.08.04 09:00HavariaPress

Gigantikus méreteket öltött a húsiparon belül a feketegazdaság, mindennaposak az illegális, áfabefizetést mellőző ügyletek - jelentette ki a Magyar Hírlapnak Fekete Balázs.

A Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke kiemelte: a legnagyobb áruházláncok némelyike megköveteli a vágóhidaktól, hogy a beszállított áru egy részét dokumentumok nélkül adják át.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) cáfolja az állításokat, Vámos György főtitkár aláhúzta, az adóhivatal is mindennapos vendég a multiknál. Fekete Balázs az állatállomány exportlehetőségei kapcsán kiemelte: jobban ki kellene használni adottságainkat. Például, hogy állataink számos betegségtől mentesek, s keksztörmelék, édesipari melléktermék, hulladék és kóla helyett gabonával tápláltak, szemben egyes nyugat-európai államok gyakorlatával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.