Szegedi nem mutyizni megy Brüsszelbe

Bokros nyomdokába lépett Szegedi Csanád

Szegedi Csanád úgy tűnik, Bokros Lajos eljárását fogja követni az európai parlamenti mandátumát illetően, mivel a jobbikos politikus sem fog lemondani a mandátumáról, hasonlóan az MDF korábbi ,,nagyágyújához", aki még egy nyilatkozatot is aláírt.

2012.07.31 11:35HavariaPress

Szegedi korábban arról beszélt, hogy nem barátkozni és mutyizni megy Brüsszelbe - olvasható a Magyar Nemzetben.

Hétfői hatállyal kilépett a Jobbikból Szegedi, de valószínűleg nem adja vissza európai parlamenti képviselői mandátumát, amire a párt országos elnöksége felszólította. Szegedi mondta: az EP-képviselői mandátumáról ha akarna, sem tudna lemondani, hiszen nyári szünet van az Európai Parlamentben; így csak ennek végeztével - augusztus végén, szeptember elején - hozza meg erről a döntést, de most úgy látja, ,,nagy az esélye" annak, hogy EP-képviselő marad, és függetlenként folytatja tovább ,,Magyarország védelmének" képviseletét. A Jobbik országos elnöksége hétfőn ellenszavazat nélkül döntött úgy, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedit. Ha az EP-képviselő nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban - tette hozzá. Vona kiemelte, hogy nem zsidó származása miatt szólítják fel lemondásra, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került hangfelvételen Szegedi ,,uniós pénzeket ajánlott fel az elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került" Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt.

Szegedi pénteki hatállyal lemondott a Jobbikban betöltött funkcióiról - a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről -, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját.

,,Nem barátkozni, nem mutyizni, nem azért megyünk Brüsszelbe, hogy minket az Európai Parlamentben szeressenek, hanem hogy küldetésünket teljesítsük, és a trianoni határok ledöntését mindenek elé helyezzük" - nyilatkozta Szegedi még 2009. június 13-án. Szegedi a 2010-es parlamenti és önkormányzati választási kampányban többször is élesen kikelt a ,,politikusbűnözés" ellen, amely a korábbi időszakot meghatározta.

Szegedi akkor még arról is beszélt, hogy parlamentbe kerülésük esetén a mentelmi jog megszüntetését is kezdeményezni kívánják. (Magyar Nemzet)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.