Jobbik

EP-képviselői mandátumát is visszaadatnák Szegedi Csanáddal

A Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedi Csanádot - jelentette be Vona Gábor a tanácskozást követően.

2012.07.30 12:37MTI

A Jobbik elnöke hozzátette: Szegedi Csanádot már értesítették a döntésről, akitől az elnökség keddig vár választ; ha az EP-képviselő nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban.

Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a döntésnek semmi köze nincsen Szegedi Csanád zsidó felmenőihez. Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került - és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített - hangfelvételen "Szegedi Csanád uniós pénzeket ajánlott fel az azóta elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került" Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt - mondta az ellenzéki pártvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.