Fagymentesítés

Gyógyvízzel fűtik majd Hévizen a belvárosi lépcsősort

A város felső felén lévő szállodákból elfolyó gyógyvízzel "fűtik", vagyis fagymentesítik majd a belvárosba vezető lépcsősort, amelyet saját beruházásból újíttat fel Hévíz önkormányzata.

2012.07.25 12:12MTI

Papp Gábor (Fidesz-KDNP), polgármester közölte: mintaprojektként szeretnék megvalósítani a mintegy 60 méter hosszú, mára leromlott állapotú belvárosi lépcsősor felújítását. A Park utcai lépcsők szeptemberben kezdődő és két hónap alatt befejezni tervezett rekonstrukciója után a város felső felén lévő szállodákból elfolyó gyógyvizet a burkolat alatti csőrendszerben fogják elvezetni. Ezzel a megoldással, a meleg víz jóvoltából nem fog lefagyni télen a lépcsősor, megelőzve ezzel a balesetveszélyes helyzeteket. 

A szállodai medencékből lecserélt, feleslegessé vált gyógyvíz hasznosítása eddig megoldatlan kérdés volt a város számára, ezért is szánják mintának ezt a megoldást. A 11 méter szintkülönbségű lépcsősor nemcsak új burkolatot kap, de ledes közvilágítást és új utcabútorokat is elhelyeznek. A fürdőváros önkormányzata saját költségvetéséből, mintegy 40 millió forintból valósítja meg a beruházást. A polgármester beszámolt arról is, hogy pályázati forrás felhasználásával augusztusban több helyen új csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki Hévízen. 

A 93,6 millió forint összértékű munkálatokhoz a város 9 millió forintos önrészt biztosít, a nagyobb hányadot a régiós operatív program pályázatán nyerték el. A mintegy 1200 méter hosszan megépülő csatornarendszer négy utcát érint, de jelentős problémát old meg. Hévízen az elöregedett - vagy több helyen ki sem épített esővíz-elvezetők - nem tudják befogadni a nagy mennyiségű csapadékot, az északi-északnyugati városrészben így az augusztusban kezdődő és október végére záruló munkálatok révén már orvosolni tudják ezt a gondot - jelezte Papp Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.