Szegedi Csanád szégyene

Belháború a Jobbikban!

A nol.hu egyik blogja arról ír, kizárták Keller Lászlót az MSZP-ből. Eközben a Jobbikban is áll a bál: Novák Előd gyurcsányi frázissal élve küldte melegebb éghajlatra a párt egyik erős emberét Szegedi Csanádot, akit Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban alázott porig.

2012.07.25 11:59Kovács D. Márton

Nem mondhatnánk, hogy az ellenzék összeszedte volna magát a nyári szünetben. A fejetlenség és a széthúzás továbbra is meghatározó elem: kizárások, felszólítgatások és üzengetések jellemzik a parlamenti szünidőt is. A volt pénzügyminisztériumi államtitkárt, az egykori elszámoltatási biztost, Keller Lászlót penderítették ki állítólag a szegfűsök korábban jól záró táborából, igaz, mindezt a megyei etikai testület szavazta meg egyelőre (6:1 arányban), a döntést majd országos szinten hozzák meg.

Eközben a Jobbik második nagy válságát éli. Morvai távozása is mély nyomokat hagyott a nemzeti radikálisokban, ám Szegedi Csanád ügye igazán kínos lett. A zsidó származását elhallgató egykor a párt egyik erős emberét Novák Előd szólította fel távozásra. Az alelnök arra a 2010-ben készült hanganyagra hivatkozik, amelyet a közelmúltban hozott nyilvánosságra az egyik szélsőjobboldali portál. A felvétel szerint Ambrus Zoltán két éve szembesítette Szegedi Csanádot azzal, hogy anyai nagyanyja auschwitzi túlélő, nagyapja pedig munkaszolgálatos volt.

Az ügy Bayer Zsolt ingerküszöbét is elérte, és a Magyar Hírlapban tőle megszokott módon elég komoly bírálatban részesítette a jobbikos politikust, aki a „zsarolás után” rettegve EU-s pénzt meg állást ajánl neki, cserébe azért, hogy hallgassanak származásáról.

Ebben a mocskos történetben nem az a legmocskosabb, hogy a „politikusbűnözésről” üvöltöző és az Európai Uniót teljes egészében elvető Jobbik egyik legbefolyásosabb képviselője „politikusbűnöz” és EU-s pénzzel veszteget – ebben a történetben ez a most nyilvánosságra került hangfelvétel a legmocskosabb – írja Bayer.

A Jobbik helyzete az elmúlt hónapokban sokat romlott. Az MSZP folyamatos erősödése nemcsak a Fidesz számára kínos, de a Jobbik által oly vágyott „második erő” szlogenjét írta felül. A mostani botrány pedig jócskán megosztotta még a párt szimpatizánsait is. A politikusi korrupciót zászlajára tűző politikai párt ennél nagyobb önpofonba nem is szaladhatott volna bele. Hogy hitelességük ezek után megmaradhat-e, egyelőre nem tisztázott, azonban a közvéleménykutatási eredményekben a nyár folyamán feltehetőleg mérhető lesz a botrány eredménye. A ”második erőnek” meg kell elégednie a dobogó harmadik fokával jó ideig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.