"Elmulasztották a beteg vakbelének vizsgálatát"

Megkezdődött a pécsi vakbélműtétper, az orvosok nem ismerik el felelősségüket

Nem ismerte el felelősségét csütörtökön, a Pécsi Városi Bíróságon megkezdődött büntetőperben az a három orvos, akit az ügyészség vétkesnek tart egy vakbélműtéten átesett fiatal 2010-ben bekövetkezett halálában.

2012.07.05 11:34MTI

Az ügyészség egy rezidens és egy belgyógyász ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, egy sebésszel szemben pedig foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat. A vád szerint a rezidens és a belgyógyász 2010 júliusában elmulasztotta a Pécsi Tudományegyetem Sürgősségi Klinikájára érkező beteg vakbelének vizsgálatát, orvosi konzílium összehívását. A sebész pedig nem az első, hanem a második műtétre távolította el a páciens vakbelét, amellyel romlottak annak túlélési esélyei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.