A jövő egyik legnagyobb kérdése a víz

Áder János fellépését várja az MSZP a VITUKI érdekében

Az MSZP arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy álljon ki a vízjelző szolgálatot is működtető VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet mellett.

2012.06.29 14:28MTI

Szabó Imre, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának szocialista alelnöke, volt miniszter az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az államfő magyar vízügy mellett kiálló nyilatkozataira emlékeztet, hangsúlyozva, hogy a kormány "épp most igyekszik ellehetetleníteni" az Áder János által méltatott magyar vízügyi szakembereket a VITUKI felszámolásával. Az ellenzéki képviselő felidézi: a köztársasági elnök korábban úgy fogalmazott, az emberiség jövőjének egyik legnagyobb kérdése a víz lesz, ezért Szabó Imre szerint Áder János akkor szolgálná a magyar érdekeket, ha kiállna a vízügyi tudományos és kutatási feladatokat 120 éve végző nonprofit szervezet mellett. 

Az államfő június közepén a Sándor-palotában fogadta az öt parlamenti frakció képviselőit, akikkel a fenntartható fejlődés kérdéseiről tanácskozott a Rio+20 konferenciával összefüggésben. Áder János ekkor szólt arról, hogy tervei szerint 2013 őszén Magyarországon tarthatják azt az ENSZ-tanácskozást, amelyen reményei szerint a magyar vízügy komoly tapasztalatait és tudását is bemutathatnák. A köztársasági elnök által vezetett magyar delegáció ezt követően a víz kérdését helyezte tárgyalásai középpontjába a június 20-án kezdődő brazíliai világkonferencián.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.