India

Több mint kétezer falu áll víz alatt - legkevesebb 27-en meghaltak

Több mint kétezer falut öntöttek el a monszunesők táplálta pusztító áradások India északkeleti részén, legkevesebb 27 ember meghalt, több százezren hajléktalanná váltak a természeti csapás következtében.

2012.06.29 09:42MTI

A légierő élelmiszercsomagokat szállított pénteken a száraz földdarabokon rekedt embereknek és állatoknak. Az illetékesek szerint 2084 falu van elárasztva Asszám szövetségi államban. Madzsuli sziget lakói csütörtökön tehetetlenül nézték, ahogy a kavargó víz elöntött mintegy ötven falut.

A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma még jelentősen növekedni fog, mivel sok a meg nem erősített haláleset. Több helyütt kidőltek a telefonvezeték-oszlopok, és egyes vonatjáratokat törölni kellett, miután a síneket betemette a sár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.