Sértő és félrevezető?

Kovács László: az Orbán-kormány az európai értékrenddel megy szembe

Az Orbán-kormány az egész európai értékrenddel megy szembe, Magyarországot korábban az uniós integráció mélyítésének egyik hangoztatójaként ismerték, most pedig egyre többen "Orbánisztánnak" nevezik - mondta Kovács László, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

2012.06.24 12:15MTI

A képviselő beszámolt arról, hogy egy kétnapos brüsszeli konferencián vett részt a múlt héten, amelyen baloldali politikusok és elemzők tartottak előadásokat. Magyarországgal kapcsolatban úgy vélekedtek, hogy az ország egyre messzebb kerül attól a céltól, amelyet korábban kitűzött maga elé - mondta Kovács László. Hozzáfűzte: Orbán Viktornak azt sem tudták elnézni, hogy sértő és félrevezető kiszólásokat és ígéreteket tett az unió vezetőinek, magas rangú tisztviselőinek. 

A politikus ismertette: a konferencia főbb megállapításai között szerepelt, hogy a kilábalást a válságból a szélesebb integráció, a munkahelyteremtés, tehát a "több Európa" jelentheti. Kovács László elmondta: véleménye szerint az uniónak önálló képviseletre lenne szüksége az ENSZ Biztonsági Tanácsában és a G-20-ban (a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő országcsoportban) is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.