Egy listával érkeztek a Városházára

Okirati bizonyítékokat foglalt le a rendőrség a budapesti Városházán

Rendőrségi intézkedést hajtottak végre a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai a budapesti Városházán szerdán.

2012.06.20 14:23MTI

Horváth Katalin Fanni szóvivő közölte, munkatársaik okirati bizonyítékokat foglaltak le az önkormányzat épületében, de a részletekről, arról, milyen ügyben intézkednek, nem kívánt nyilatkozni.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója megerősítette a rendőri intézkedést, s ismertette, hogy a főváros belső ellenőrzési osztálya vizsgálta a Parking Kft. 2010 előtti működését, a főjegyző kora tavasszal a vizsgálati eredmény nyomán tett feljelentést hűtlen kezelés és a számviteli rend megsértése ügyében, ismeretlen tettes ellen.

Tarlós István főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján az ügyben annyit mondott: több szálon indult vizsgálat, egyrészt a Parking Kft. új vezetése, másrészt a Városháza belső ellenőrzési osztálya is vizsgálatot kezdeményezett. Utóbbi szálon folyik a nyomozás, kifejezetten a 2010 előtti ügyekben - tette hozzá a városvezető.

Az MTI korábban városházi forrásból úgy értesült: a társaság új vezetősége talált olyan, 2010 októbere előtti iratokat, szerződéseket, amelyek ügyében később a főjegyző feljelentést tett, a BRFK gazdaságvédelmi osztálya pedig elrendelte a nyomozást.

Az MTI információi szerint a rendőrök egy listával érkeztek a Városházára, hogy meghatározott dokumentumokat bekérjenek, majd a Parking Kft. óbudai irodájába mentek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.