Fővárosi Közgyűlés

Megújul a margitszigeti szökőkút és a rózsakert

Megújul a margitszigeti szökőkút és annak környezete, valamint a rózsakert, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén jóváhagyta a Főkert Nonprofit Zrt.-vel kötendő együttműködési megállapodást.

2012.06.20 13:29MTI

A szigeten javasolt munkák elvégzésére az idei évi költségvetésben 500 millió forintot különítettek el, ebből a mostani projekt 411 millió forintba kerül. A munkálatok részeként átalakítják a szökőkút medencéjét, felújítják a vízgépezetet, a vízjáték fényjátékkal egészül ki, újratelepítik a gyepes felületeket, új cserjéket, virágágyakat építenek ki. A rózsakertnél felújítják a pergolarendszert és új rózsaágyásokat alakítanak ki. Mindkét helyszínen kicserélik a burkolatokat, lépcsőket, automata öntözőrendszert alakítanak ki, új világítási rendszer lesz és térfigyelő kamerákat helyeznek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.