Szárba szökkenő mag

Homeopata orvosok tanácskoztak Budapesten

A hagyományos orvoslás nem az egész beteget, hanem csak a beteg panaszait kezeli, így a tüneteket sokszor csak időlegesen szünteti meg, aminek következtében a betegség később újra és újra megjelenhet.

Nézze meg az eseményen készült képeket! >>> képgaléria

2012.06.04 10:37ma.hu
Dr. Alok Pareek és Gauri Shankar Gupta

A múlt hétvégén került sor Dr. Alok Pareek orvos-homeopata háromnapos szemináriumára a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében.

Az Egyesület évente több alkalommal rendez tanfolyamokat, szemináriumokat, amelyekre nemzetközileg elismert homeopata előadókat is meghív. A mostani tanfolyamon a magyar homeopatákon kívül részt vettek Törökországból, Németországból, Oroszországból, Ausztriából és Szerbiából érkezett homeopata orvosok is.

Alok Pareek homeopata orvost külföldön a rákbetegség klasszikus homeopátiás kezelésének egyik leghíresebb szakértőjeként tartják számon. Ő és édesapja, R. S. Pareek 1981 óta egy modern homeopátiás központot vezetnek Agra városában, Indiában. Mindketten világszerte ismertek a rákgyógyítás területén elért eredményeik kapcsán, évente mintegy 84.000 beteg fordul meg intézetükben.

Alok Pareek neve nem ismeretlen a magyar homeopaták számára sem, ugyanis előzőleg már két alkalommal járt hazánkban. A 2012. május 18.-tól 20.-ig megtartott tanfolyamon minden nap más-más szervvel foglalkozott az előadó, így a tüdő-, a máj- és a vesebetegségek homeopátiás kezelési lehetőségeinek ismertetésére egyaránt sor került.

Az esemény fontosságát jelzi, hogy az indiai nagykövet, Gauri Shankar Gupta úr is megtisztelte jelenlétével a tanfolyamot. A nagykövet úr magyarul köszöntötte az egybegyűlteket. Lényéből alázat és a téma iránti roppant elköteleződés sugárzott.

Köszöntőjében méltatta az alternatív orvoslás eredményeit és rövid összefoglalást nyújtott az ájurvédikus orvoslás szemléletéről. Noha a nagykövet úr nem orvos, mégis rendkívül jól tájékozott a témában, és sok energiát fektet abba, hogy az indiai-magyar kapcsolatok a komplementer medicina, így az ájurvéda és a homeopátia területén is erősödjenek.

Gauri Shankar Gupta elmondta, hogy az emberi test a legnagyszerűbb teremtmény, amely valaha az univerzumban létezett. Amit eszünk, az a testünkké, a szervezetünkké válik a beleinkben lakó emésztő tűznek köszönhetően, ezért az ájurvéda külön hangsúlyt fektet a megfelelő táplálkozásra.

Mivel az allopátiás orvoslás nem az egész beteget, hanem csak a beteg panaszait kezeli, így a tüneteket sokszor csak időlegesen szünteti meg, aminek következtében a betegség később újra és újra megjelenhet. Az Indiában kialakult ősi ájurvédikus medicina azonban holisztikusan gyógyít olyan gyógyító növények és gyógyhatású anyagok alkalmazásával, amelyeket étel formájában is magunkhoz veszünk a mindennapjainkban.

Gauri Shankar Gupta kitért a pránajáma gyakorlat fontosságára is, amely egy ősi légzéstechnika. A prána energia az egyik legfontosabb eleme az emberi energetikának. Ötféle prána energia mozog a szervezetünkben, ez a pránikus energia a Napból kerül hozzánk a Földre.

A homeopátia és a pránajáma gyakorlat mellett a nagykövet úr kiemelt fontosságot tulajdonít az ájurvédikus és a junáni gyógymódok - amely ugyancsak gyógynövényalapú terápia - terjesztésének Európában és hazánkban is. Gupta nagykövet úr véleménye szerint a világnak vissza kellene térnie a természetes gyógymódok alkalmazásához, tiszteletben tartva a hagyományos orvoslás fontosságát. A nagykövet úr elmondta, hogy nemrégiben egy minisztériumi megbeszélésen vett részt, ahol szó esett arról, hogy a komplementer medicina ezen ágai is hatékonyak, és tudományos háttérrel is rendelkeznek.

A Magyarországon régóta jelenlévő homeopátia magva mellett az ájurvédikus orvoslás, mint újabb mag is nemrég elültetésre került hazánk talajában, hogy a jövő generációja a természetes gyógymódok árnyékában hűsölhessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.