Háromnapos szeminárium Budapesten

Természetes orvoslás, mint alternatíva - létezik!

Sokaknak még ma is idegenül csengenek a homeopátia, a jóga, a pránajáma és az ájurvéda elnevezések, ám jóval inkább ismerős lehet az az érzés, hogy a felírt gyógyszer nem mindig vált ki kellő javulást a beteg állapotában. Lehet mit tenni!

Nézze meg az esemény képeit! >>> képgaléria

2012.06.04 11:00ma.hu

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szervezésében Alok Pareek homeopata orvos háromnapos szemináriumot tartott Budapesten. A rendezvényen megjelent India budapesti nagykövete, Gauri Sankhar Gupta is, aki pénteki előadásában kitért a természetes orvoslás különféle lehetőségeire.

Alok Pareek nemzetközileg elismert homeopata orvos, aki elsősorban rákos és egyéb súlyos krónikus betegségekben szenvedőket kezel. Kórházát Agrában, Indiában évente több mint 80.000 beteg keresi fel, tanfolyamait világszerte sokan látogatják. Magyarországon előzőleg két alkalommal járt, idén 2012. május 25.-27. között a tüdő-, vese-, és májbetegségek homeopátiás kezeléséről tartott nagysikerű előadást a magyar homeopata orvosoknak. A háromnapos szemináriumra több országból érkeztek résztvevők, többek között Törökországból, Németországból, Szerbiából, Oroszországból és Ausztriából is.

Miért fontosak a természetes gyógymódok?

Van kiút!

Sokaknak még ma is idegenül csengenek a homeopátia, a jóga, a pránajáma és az ájurvéda elnevezések. Utóbbi egy indiai eredetű orvoslás, mely évezredes múltra tekint vissza, s nem csupán egészséges életet eredményez, hanem olyan létszemlélettel jár együtt, mely látszólag távol áll a modern orvoslás gyakorlatától, ám közelebb visz minket a természethez, s emellett ahhoz az életmódhoz, ahogyan a védikus tanítás szerint élnünk kellene.

Ismerős lehet az az érzés, hogy a felírt gyógyszer nem mindig vált ki kellő javulást a beteg állapotában. Ilyenkor gyakran egy ördögi kör veszi kezdetét: az egyre több gyógyszer, a végleges gyógyulás ígéretével kecsegtető gyógyszerek és táplálék-kiegészítők világa beszippantja a beteget, aki egyre csak gyengül, s nem látja a kiutat. Vagy ellenkezőleg: meggyógyul ugyan az alapbetegségéből, ám a későbbi évek során jelentkező panaszairól utólag kiderül, hogy azok vélhetően az előző kezelések következményei lehetnek.

Gauri Sankhar Gupta bevezette a hallgatóságot az ájurvédikus orvoslás alapgondolatába, miszerint amit beviszünk a testünkbe, hatással van nem csak az egészségünkre, de a lelkünkre is. Nem hiába mondják, hogy amit eszel, azzá leszel. Azonban szervezetünk részévé válik a bevitt tápanyaggal együtt a számtalan ártalom is: a természetes táplálékkal ellentétben a szintetikus anyagok nem mindig tudnak megemésztődni, ezáltal beépülni sem az emberi szervezetbe, s később – az átmeneti javulást követően – károkat okozhatnak, az átmeneti javulást követően.

Ezzel szemben az ájurvéda olyan gyógyító növényeket és anyagokat hív segítségül, amik a mindennapi táplálkozásunkban is szerepelnek, így e természetes szubsztanciák testbe juttatása csak javunkra válhat.

Mi is az ájurvédikus szemlélet?

Az ájurvéda India ősi, a mai napig megőrzött holisztikus, rendkívül alaposan kidolgozott gyógyászati rendszere, mely a testi-lelki egészség és harmónia megteremtésére, majd fenntartására irányul. Az indiai szent könyvek közül már a legrégebbiben, az Adharva védában is vannak feljegyzések az orvoslással kapcsolatban, ezen alapul a védikus gyógyítás. A gyakorlat gondolati magja az elme és a test megbonthatatlan egysége, mely a természettel összhangban teremtetett. Ehhez az elgondoláshoz térnek vissza sokan ma is, akik az ájurvédikus szemléletet választják.

A komplementer medicina más szemlélettel tekint az emberre, mint a modern allopátiás gyógyszereket használó orvostudomány, ám az alap és cél ugyanaz, az egészség. Azon viszont mindenképp érdemes elgondolkozni, hogy egy eddig távolinak tűnő szemlélet elsajátítása milyen pozitív következményeket hozhat saját magunk és környezetünk életébe.

Homeopátia és egyéb holisztikus gyógymódok

Holisztikus szemlélet szükséges!

Mind a homeopátiás, mind az ájurvédikus gyógymód természetes gyógyírt jelentenek a szervezetnek, és mindkettő az egész embert figyelembe véve, holisztikus módon segíti a gyógyulást. Kívánatos, hogy a hagyományos orvoslás mellett teljes értékű alternatívává válhasson a természetes gyógymódokon alapuló orvoslás is, valamint hogy a két tudományág összefogását a tapasztalatok megosztása, egymás támogatása és erősítése kövesse.

Gauri Sankhar Gupta kiemelte, hogy ugyan a homeopátia Magyarországon már virágzásnak indult, azonban aktív összefogásra és közreműködésre továbbra is szükség van ahhoz, hogy ismert és elismert alternatívája lehessen a gyógyulásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.