Káosz Dél-Budán

Megzavarta az érettségit az Infoparkban talált bomba

Megzavarta az érettségit a fővárosban, hogy az Infoparkban talált bomba miatt csütörtökön egy időre lezárták a környéket; a közlekedési nehézségek miatt nem érkezett meg időben néhány vizsgázó.

2008.05.15 17:11MTI

Az Oktatási Hivatal az MTI-t arról tájékoztatta: a budapesti földrajz írásbeli érettségi vizsgákat kis mértékben megzavarta a Dél-Budán, az ott talált bomba miatt kialakult közlekedési helyzet. Két iskolaigazgató jelezte, hogy nem érkezett meg időben néhány vizsgázó.

Ha a diákok valóban lekésték az írásbelit, akkor a vizsgaszabályzat szerint az igazgató pótló vizsgát engedélyezhet számukra - olvasható a közleményben. A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a vonatkozó kormányrendelet engedélyezi az írásbeli vizsgarész szóbelivel történő kiváltását. Ez esetben a vizsgázónak a szóbelin két vizsgatételt kell húznia és kifejtenie. Tájékoztatása szerint a csütörtökön délután kezdődött vizsgák hat másik régióban zavartalanul folynak.

A XI. kerületi Infopark egyik építkezésén csütörtökön II. világháborús, egytonnás amerikai légibombát találtak, amelyet a tűzszerészek hatástalanítottak, majd elszállítottak a helyszínről. A bomba miatt egy időre két kilométeres körzetben mindenkit evakuáltak. A hatóságok a veszélyhelyzet miatt lezárták a környékbeli utcákat, valamint a Lágymányosi hidat és a déli vasúti összekötő hidat. Szünetelt a hajóforgalom is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.