A miniszter jövő hétfőn teszi le esküjét

Sólyom László aláírta Gyenesei István kinevezési okiratát

Sólyom László köztársasági elnök szerdán a miniszterelnök előterjesztésére aláírta Gyenesei István önkormányzati miniszter kinevezési okiratát - közölte az államfő hivatalának sajtófőnöke, Wéber Ferenc az MTI-vel.

2008.05.15 06:46MTI

A posztját csütörtökön elfoglaló miniszter jövő hétfőn teszi le esküjét a Parlamentben. Gyenesei István kinevezését követően az MTI-nek elmondta: nem érte váratlanul, hogy az önkormányzati bizottság szerda délelőtt nem támogatta a jelölését, hiszen azt többségében ellenzékiek alkotják. Mint megjegyezte: a meglepetést inkább az ellene, illetve tartózkodóan szavazó immár szintén ellenzéki SZDSZ-es képviselők okozták számára, akik egy nappal korábban még megszavazták a kormányátalakítási terveket, köztük az önkormányzati tárca létrehozását is. 

Mindezt pedig nyilván annak tudatában tették, hogy tárca vezetésére őt választották ki - tette hozzá. Gyenesei István megjegyezte, az ügydöntő jelentőséggel nem bíró bizottsági szavazásnak egyértelműen politikai üzenete volt. Annak tanulsága számára pedig az, hogy a kisebbségi kormányzásban lényegesen több egyeztetésre lesz szükség, vagyis a vártnál több időt és energiát fog igényelni a rá váró munka. 

A személyét ért támadásokra reagálva kifejtette, olyan mélységekbe süllyedt az ellene indított, rágalmakkal és hazugságokkal teli lejárató kampány, hogy ezekre a jogi lépéseken kívül nem kíván reagálni, mert energiáit inkább az új feladataira szeretné fordítani. Hozzátette, hogy bárki tehet ellene feljelentéseket, mint ahogyan a fideszes Gelencsér Attila vezette Somogy megyei közgyűlés is megtette, azt azonban már a hatóságok kötelessége kivizsgálni. De a tény akkor is az, hogy jelenleg nem folytatnak ellene eljárást megalapozott gyanú miatt - hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.