Munkahelyteremtés

Az MSZP szerint konzultáció helyett inkább cselekednie kellene a kormánynak

Két év kormányzás után az MSZP szerint a Fidesznek nem konzultálnia, hanem cselekednie kellene a munkahelyteremtés kérdésében.

2012.05.25 16:14MTI

Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményével Orbán Viktor miniszterelnök pénteki reggeli rádióinterjújára reagált, amelyben a kormányfő bejelentette: a kabinet új nemzeti konzultációt kezd, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggésben.

A szocialista politikus erre válaszolva úgy fogalmaz, miközben a "kormánypártok milliárdokét konzultálnak és luxuslakásokat bérelnek maguknak, az embereknek az újabb megszorítások, az adó- és adótétel-emelések, meg az elbocsátások jutnak". Török Zsolt alibinek nevezi a kormány munkahelyteremtésről szóló konzultációját, amely szerinte annyiba kerül, "amennyiből meg lehetett volna spórolni a bölcsődei díjak bevezetését". Hozzáteszi: "a magát családbarátnak hazudó kormány" az adók mellett még akár havi több tízezer forintos bölcsődei térítési díjat is kivet a kisgyermekes szülőkre.

A szóvivő szerint a kabinetnek azért is cselekednie kellene, mert az állandó adóemelésekre épülő gazdaságpolitikája az ígért egymillió új munkahely helyett a meglévőeket is felszámolja. Az MSZP ezért ismételten felelős gazdaságpolitikára és a progresszív adórendszer bevezetésére szólítja fel a Fideszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.