Magyar Szociális Fórum, Szolidaritás

Civil tüntetés a fővárosban a rokkantak jogaiért

A rokkantak és az elesett emberek jogaiért tüntettek civil szervezetek és magánszemélyek a Magyar Szociális Fórum és Szolidaritás mozgalom felhívására pénteken a fővárosban a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt.

2012.05.25 15:20MTI

A tüntetésen - amelyen 30-40 ember vett részt - a felszólalók azt hangoztatták, hogy 400 ezer sorstársuk nevében vonultak utcára, és a tavaly év végi rokkantellátási törvény visszavonását, illetve az új komplex minősítési rendszer felülvizsgálását szeretnék elérni.

Mint elhangzott: a rokkantak ellátására szánt keretet erősen csökkentette az állam, illetve sok problémát okoz - elsősorban vidéken - az utazási kedvezmény megvonása is.

Kocsis Tamás a Szolidaritás képviseletében azt mondta: petíciót kívánnak eljuttatni a kormány tagjaihoz céljaik elérése érdekében.

A petíciót a Fidesz-székházban átvették a tüntetőktől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.