Káosz a gyermekétkeztetésben?

Meleg ételt követel a gyerekeknek Orbánéktól az MSZP

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy garantálja minden magyar gyermek számára az egyszeri meleg ételhez jutást és haladéktalanul vizsgálja felül a Nefmi vonatkozó, áprilisi rendeletét.

2012.05.22 14:07MTI

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja közleményében idézte a rendeletet, amely azt rögzíti: kistermelő vagy meghatározott földrajzi térségen belül mezőgazdasági vállalkozó által megtermelt vagy előállított alapanyagokból kell készülnie a napköziseknek felszolgált meleg ételnek.
   
Ez szerinte akár támogatható is lenne, ha a "meghatározott térségen belül" kritérium nem korlátozná oly módon a beszerzést az önkormányzatok számára, hogy némelyek képtelenek lesznek megfelelő élelmiszert biztosítani a gyerekeknek. Számos polgármester jelezte már, hogy a kistermelőkkel, helyi gazdákkal egyeztetve kiderült, hogy képtelenek biztosítani a szükséges élelmiszert - írta.
   
A szocialista politikus nehézséget lát abban is, hogy "sok önkormányzat a Fidesz kegyetlen és antidemokratikus államosításainak" hatására alig tud forrást biztosítani a feladatra. A rendelet ugyanis pont azokat a hátrányos helyzetű falvakat, kistérségeket sújtja, ahol a napközis étkeztetés jelenti az egyedüli lehetőséget a meleg ételre a gyermekeknek - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.