"Szakmailag jó döntés"

Navracsics helyesli, hogy két államtitkársága átkerül az Emmihez

Szakmailag jó döntésnek tartja Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, hogy két államtitkárság - a nemzetiségekkel és a társadalmi felzárkózással foglalkozó - átkerül az általa vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi), amelynek új vezetője Balog Zoltán.

2012.05.14 10:47MTI

A közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt hétfőn mondta a Fidesz-KDNP frakcióülésére érkezőben újságírói kérdésre válaszolva. A tanácskozásra - amelyen a kormányátalakításról tárgyalnak a kormánypárti politikusok - Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök Balog Zoltánnal érkezett, aki a hétfői plenáris ülésen teszi le a miniszteri esküt.
   
Navracsics Tibor azt mondta, szakmailag jónak tartja, hogy a két államtitkárság átkerül az Emmihez - korábbi nevén Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz -, mert "a nemzetiségek, a társadalmi felzárkózás alapvetően nem közigazgatási kérdés". Hozzátette, osztja azt a nézetet, miszerint helyes, ha az emberrel foglalkozó összes terület egy tárcához kerül.
   
A kormány a Magyar Közlöny legutóbbi számában tette közzé a miniszterek feladat- és hatásköréről szóló rendelet módosítását, amely alapján öt feladat, a társadalmi felzárkózás, a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése, az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációja, a nemzetiségpolitika és a romák társadalmi integrációja átkerül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjétől az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányítójához.
   
Így a KIM-től az Emmihez kerül az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság, amelyet Szászfalvi László helyett Hölvényi György irányít majd, valamint a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság, amelyet Balog Zoltán vezetett a KIM-ben is, és a jövőben miniszteri vezetéssel lesz az erőforrás-minisztérium része.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.