A közbiztonság nem politikai ügy

Halmosi: a bűnüldözés a rendőrség dolga

Az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója kijelentette: a bűnüldözés a rendőrség dolga.

2012.05.10 15:40MTI

"A közbiztonság kérdését politikai üggyé tenni több mint bűn" - jegyezte meg Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok a Hajdú-Bihar közbiztonságáról szóló napirend vitájában.
   
Előzőleg Fekete Csaba megyei rendőrfőkapitány a felderített bűncselekmények, illetve a közlekedési balesetek számának csökkenéséről számolt be, utalva arra, hogy "a megye bűnügyi, köz- és közlekedésbiztonsági helyzetének alakulása mind a szakmai, mind pedig a lakossági elvárásoknak megfelelt".
   
A vitában a Jobbik képviselői úgy fogalmaztak, hogy "a közbiztonság az elviselhetőség határán van". Elhangzott, hogy Konyáron, ahol "a rendőrség tehetetlen, a lakosság egynegyede a Jobbiktól kért segítséget" az általuk cigánybűnözőknek nevezett csoportokkal szemben.
   
Erre is utalva jegyezte meg Halmosi Zsolt tábornok, hogy "a bűnnek nincs színe, a bűnüldözés a rendőrség dolga, feladata".
   
Az ORFK értékelése szerint Hajdú-Bihar megyében a közbiztonság stabil, de a helyzeten van mit javítani - tette hozzá az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese.
   
Kifogásolta ugyanakkor, hogy vannak, akik úgy gondolják: az ő dolguk rendet tenni egy településen.
   
"Nincs olyan épeszű állam Európában, amelyik eltűrné, hogy pártok, civil szervezetek rendfenntartó erőket hozzanak létre" - mondta Halmosi Zsolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.