Mennek a feliratos mellények minisztériumnak

Jobbik: "Országos Pénzbehajtó Szolgálat" lett a rendőrségből

Mirkóczki Ádám és Apáti István kijelentették: a Jobbik szerint a rendőrség mára Országos Pénzbehajtó Szolgálattá változott, hiszen a bűnmegelőzés és a bűnüldözés helyett csak a bírságolással törődnek.

2012.05.09 15:10MTI

Az ellenzéki politikusok bemutattak két láthatósági mellényt is, amelyek elejére és hátára az "Országos Pénzbehajtó Szolgálat" feliratot nyomtatták és amelyeket eljuttatnak a Belügyminisztériumba (BM) és az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) is, mivel szerintük a jövőben ilyeneket kellene viselniük a rendőröknek.
   
Apáti István elmondta: jelenleg már nem is bújtatott, hanem nyílt pénzbehajtás zajlik a "nemzetközi uzsorás - az IMF - törlesztő részleteinek kifizetése érdekében". Szerinte ezzel csak azt érik el, hogy a rendőrség amúgy is megtépázott nimbusza jelentősen csorbul, a tekintélye a magyar lakosság szemében pedig tovább csökken.
   
Jelenleg ugyanis a legtöbb embernek a rendőrségről nem a rend fenntartása és a bűncselekmények megelőzése jut az eszébe, hanem a traffipax és az extrém összegű bírságok, amelyek elviselhetetlen terheket jelentenek a társadalomnak - mondták az ellenzéki politikusok.
   
Hozzátették: a rendőrség bírságolási gyakorlata csak arra bizonyíték, hogy a kormány "fordított Robin Hood-szemléletben tevékenykedik", hiszen amit elvesznek a szegényektől, azt odaadják a gazdagoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.