Zoran Milanovic Orbán Viktorral találkozik

Budapestre érkezik a horvát miniszterelnök

Egynapos hivatalos látogatásra érkezik ma Budapestre a horvát miniszterelnök, Zoran Milanovic találkozik Orbán Viktor magyar kormányfővel, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.

2012.05.07 07:52MTI

Magyarország és Horvátország kétoldalú kapcsolatait "nyitott politikai kérdések nem terhelik", a magyar-horvát partnerség stratégiai jelentőségű, mindkét ország elkötelezett a kapcsolataik fejlesztése mellett - közölte a találkozó előtt a magyar külügyi tárca.
   
A két kormány különösen nagy figyelmet szentel a csaknem azonos nagyságrendű magyarországi horvát és horvátországi magyar közösség helyzetének.
   
A kereskedelmi forgalom Horvátországgal 2011-ben csaknem másfél milliárd euró volt. A legjelentősebb exportőrök és importőrök a két ország nagyvállalatai - például a Mol, az INA és az Agrokor -, valamint a multinacionális cégek, de jelenős arányt képviselnek a kis- és közepes vállalatok is.
   
A magyar befektetések elsősorban az energetikában, a pénzügyi szektorban és az ingatlanpiacon összpontosulnak, a legnagyobb beruházók a Mol, az OTP és a Trigránit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.