Orbánék családellenes politikát folytatnak?

MSZP: a kormány intézkedései nem ösztönzik a gyermekvállalást

Az MSZP szerint a kormány család- és gyermekellenes politikát folytat, intézkedéseik nem ösztönzik a gyermekvállalást.

2012.05.05 11:59MTI

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: 2011 első nyolc hónapjában 57 ezer  gyermek született, kevesebb, mint egy évvel korábban, a kormánynak el kell gondolkoznia ennek okáról. Mint mondta, egy család akkor vállal gyereket, ha ki tud alakítani jövőképet, a kormány intézkedései azonban nem támogatják, hanem visszavetik a gyermekvállalást.
   
Az elnökségi tag idézte Soltész Miklós családügyért felelős államtitkár szavait, aki a héten azt nyilatkozta, hogy a fiatalok "vállaljanak gyermeket, ne húzzák az időt". Bangóné Borbély Ildikó szerint ez meggondolatlan kijelentés volt, mert a mai helyzetben a családoknak szükségük van a biztos háttérre.
   
A szocialista politikus arra kérte a parlamentben ülő férfiakat, hogy az abortusszal kapcsolatban hagyják, hogy a nők mondják el, mi a helyes megoldás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.