Égből pottyant macit fogtak

Videó - Medveszüret a városi parkban, matraccal

Szó szerint égből pottyant medvét "fogtak" az állatvédők: a bundás a tavaszi ébredés után keveredett a város közepére, ahol egy fa tetején próbált menedéket találni.

2012.04.30 10:29ma.hu

Elkóborolt medvét fogtak az amerikai Colorado állam egyik városának közepén: a macit a meglepett lakosok fedezték fel és ők értesítették a rendőrséget. Mint kiderült, az állat valószínűleg a március-április környékén szokásos téli álomból ébredve elindult valamilyen élelmet keresni, így keveredhetett a lakott területre, ahol megijedhetett és egy 15 méter magas fára mászva próbált menedéket keresni.

A közelben lakó diáklány jelzésére a vadvédelmi hatóság nyugtatólövedékekkel és gumimatraccal felszerelkezve érkezett meg, két altatót adtak a medvének, majd várták, mikor zuhan le a puha matracra.

Jennifer Churchill, a coloradói vadasparkokat felügyelő szervezet szóvivője elmondta, a medvét megjelölték és a Boulder várostól nyugatra fekvő dombokhoz helyezték át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.