Azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül

Megszűnt a martfűi jegyző köztisztviselői jogviszonya

A település polgármestere közölte: Martfű önkormányzata azonnali hatállyal megszüntette Balogh Edith Gyöngyvér címzetes főjegyző köztisztviselői jogviszonyát, felmentési idő biztosítása és végkielégítés fizetése nélkül.

2012.04.24 15:51MTI

Kiss Edit (független) polgármester írásbeli tájékoztatása szerint a képviselő-testület a hétfői rendkívüli ülésen egyhangúlag meghozott határozatát azzal indokolta: Balogh Edith Gyöngyvér az általa a nyomozó hatóság előtt is elismert cselekedeteivel a hivatalához méltatlan magatartást tanúsított, amely alkalmas arra, hogy az önkormányzat jó hírnevét, valamint a jó közigazgatásba vetett társadalmi bizalmat súlyosan rombolja.
   
A közleményben az áll: Martfű város jegyzője köteles olyan magatartást tanúsítani, hogy az mások - különösen a lakosság és a hatóságok - rosszalló megítélését ne váltsa ki, köteles a munkakörében és azon kívül is jó példát mutatni, olyan magatartást tanúsítani, hogy erkölcsi feddhetetlensége csorbát ne szenvedjen.
   
Az MTI múlt pénteken számolt be arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Martfű város jegyzőjét. Balogh Edithet akkor kétrendbeli, társtettesként, vesztegetés keretében, üzletszerűen elkövetett, hivatali befolyással való üzérkedés, valamint egyrendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójával kapcsolatban üzletszerűen elkövetett, befolyással való üzérkedés bűntettével gyanúsították meg.
   
A Központi Nyomozó Főügyészség kedden azt közölte: időközben Balogh Edith ellen újabb, a közélet tisztasága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja vetődött fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.