Nem szabadulnak a gyurcsányi örökségtől?

Egyházügyi törvény - Göncz és Tabajdi válaszolt Tőkés Lászlónak

Tőkés László erdélyi európai parlamenti képviselőnek az egyházügyi törvény témájában az MSZP EP-képviselőit bíráló közleményére válaszolt a két érintett, Göncz Kinga (MSZP) és Tabajdi Csaba (MSZP) csütörtökön.

2012.04.19 16:10MTI

A korábbi királyhágómelléki református püspök az említett nyilatkozatban egyebek között jelezte, hogy a nemrégen megalakult Erdélyi Magyar Néppárt pártpolitikai kapcsolatainak kialakítása során a Jobbik képviselőivel is találkozott, ugyanakkor a Magyar Szocialista Párttal - legalábbis egyelőre - nem kívánt kapcsolatba lépni. Utóbbit azzal indokolta, hogy "a Gyurcsányék örökségétől szabadulni nem tudó Tabajdi Csaba- és Göncz Kinga-féle európai parlamenti MSZP-küldöttség Magyarország elleni, legutóbbi feljelentő és lejárató cselekménye a vallásügyi törvény tárgyában már önmagában is indokolttá teszi az elhatárolódást".
   
Strasbourgban kiadott válaszában Tabajdi Csaba egyebek között azt emelte ki: "Az új egyházügyi törvény következtében egyházi kezelésben álló, vagy az államtól az egyházakhoz kerülő intézményekben tanárok, orvosok és ápolók tömegesen veszíthetik el állásukat, ha nézeteik nem felelnek meg az intézményfenntartó ízlésének. Az egyházügyi törvény bizottsági vizsgálata református dolgozók, gyerekek jogait is védi."
   
Göncz Kinga hozzátette: "Tőkés László volt püspök, mielőtt vádaskodik, és megfelelő ismeretek nélkül nyilatkozik, tájékozódjon saját felekezetéről, az adott települések ellentmondásairól". Úgy vélte, "Tőkés László ... nem látja, hogy a Fidesz törvénye számos embert taszít majd bizonytalanságba és utat nyit a megkülönböztetés gyakorlata előtt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.