Felelőtlenül riogat a DK

Nem vet be erőszakot a TEK a Sándor-palotánál

A Demokratikus Koalíció és a népszava.hu állításait visszautasítva a szervezet közölte: a Terrorelhárítási Központ (TEK) sosem fog fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben, amúgy pedig nem feladata közterületi rendezvények biztosítása.

2012.03.31 10:50MTI

A TEK közleményében érthetetlennek, felelőtlennek nevezte az ellenzéki párt "hamis vádaskodását". A szervezet szerint a DK azzal próbálja riogatni a közvéleményt, hogy a szervezet erőszak alkalmazását tervezné a Sándor-palota előtt tüntető békés polgárokkal szemben.
   
A TEK ezzel arra utalt, hogy a DK előző nap arra szólította fel "Orbán Viktor magánhadseregét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a Schmitt Pál esetleges hivatalban maradása esetén tüntetőkkel szemben".
   
A TEK feladata, hogy védelmet és biztonságot nyújtson minden magyar ember számára. Ezt a feladatát mindenfajta terrorfenyegetés esetén ellátta a múltban, és ellátja a jövőben is - szögezték le a közleményben.
   
Közölték: "a valóságtól és a józan észtől is elrugaszkodottnak" tartják, ezért ismételten és nyomatékosan cáfolják a népszava.hu internetes portál állítását, amely szerint "a TEK szakemberei irányítják a köztársasági elnök lépéseit", "hermetikus elzárását a TEK főigazgatója rendelte el".
   
Mint írták, a TEK főigazgatója a szervezet egészének irányításáért felel, a köztársasági elnök védelmének részleteiről a Személyvédelmi Igazgatóság állománya gondoskodik. Hozzátették: a védelem jellegének meghatározása szakmai kérdés, ami nem terjed ki az elnök programjának megtervezésére vagy befolyásolására.
   
A TEK közölte azt is: felkérik a népszava.hu-t, hogy tartózkodjon valótlan állítások közlésétől, mert az jogi következményeket vonhat maga után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.