Gyurcsányék bojkottálnak

A DK nem vitázik a Balsai-jelentésről

Több határozati és törvényjavaslat, köztük a 2006. őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló Balsai-jelentés vitáját is bojkottálja a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) a parlamentben ezen a héten.

2012.02.20 13:16MTI

Molnár Csaba, a DK alelnöke sajtótájékoztatón elmondta: a pártjukhoz tartozó független képviselők nem szavaznak hétfőn a vallási közösségek elismeréséről, illetve egyházkénti bejegyzésük elutasításáról, mivel véleményük szerint ezekről a kérdésekről a parlament nem jogosult dönteni.
   
Szintén bojkottálja a Gyurcsány-párt a 2006. őszi erőszakos rendőri fellépésről szóló Balsai-jelentés keddi általános vitáját. Molnár Csaba ezt azzal indokolta: Balsai István, az időközben alkotmánybíróvá választott miniszterelnöki megbízott jelentése nem tér ki arra, hogy fideszes politikusokat milyen felelősség terhel a 2006. őszi eseményekért. Szavai szerint a dokumentum kizárólag "a vélt 2006-os rendőrségi támadásokról szól", amelyekre azonban a DK "nem talált bizonyítékot".
   
Ugyancsak távol maradnak a Demokratikus Koalícióhoz tartozó politikusok annak a határozati javaslatnak a vitájától, amely vizsgálóbizottsággal tárná fel a Malév és a Budapest Airport privatizációjának körülményeit, illetve a légitársaság felszámolásához vezető intézkedéseket, a 2002 és 2010 közötti kormányok felelősségét. A DK alelnöke azt mondta: a Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos által jegyzett határozati javaslat nem számol azzal, hogy az előző kormányzati ciklusokban működött a Malév, és az Orbán-kormány alatt jutott csődbe, mindössze Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Oszkó Péter lejáratását célozza, ehhez pedig "demokratikus ellenzéki párt nem asszisztálhat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.