Választás

Máténé Vincze Andreát választották polgármesterré Géberjénben

Máténé Vincze Andreát (független) választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Géberjénben.

2012.02.19 20:43MTI

Székely Edit Hajnalka, a település jegyzőjének tájékoztatása szerint a 560 lakosú Géberjén 451 választópolgárából 352 adta le voksát a község egyetlen szavazókörben. Az önkormányzati testületben képviselő tisztséget betöltő Máténé Vincze Andreára 233, míg Mészáros Róbertre (szintén független), a település alpolgármesterére 114 voks érkezett, öt szavazólap pedig érvénytelen volt.

A jegyző hozzátette: az új polgármester társadalmi megbízatásban látja el feladatát, a megválasztásával megüresedett képviselői tisztséget pedig Pesti Gyula (független) tölti be.

Géberjénben Tárkányi Sándor független polgármester tavaly októberi lemondása miatt tartottak időközi szavazást. Tárkányi Sándort 2011 márciusban választották Géberjén első emberévé, miután elődje, a 2010-es önkormányzati választásokat megnyerő Kovács Sándor (Fidesz-KDNP) összeférhetetlenség miatt lemondott polgármesteri tisztségéről, mivel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat alelnökévé választották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.