Váratlanul hazaküldték őket

Alacsonyan száll a Malév - kirúgták a járműkarbantartókat is?

Váratlanul hazaküldték pénteken a Malév Ground Handling (GH) járműkarbantartó részlegén dolgozó saját alkalmazottakat, de az alvállalkozó Tisza-Mobil Kft. emberei maradhattak.

2012.02.10 18:46HavariaPress

Limburger Lóránt vezérigazgató, pénteken váratlanul hazaküldte a Malév GH földi kiszolgálócég saját alkalmazottait, a járműkarbantartó részlegről, de az Tisza-Mobil Kft. alvállalkozó cég emberei maradhattak.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) értesülése szerint, a cég a 2009-es sztrájkig, évente mintegy 200 millió forintot, azóta 30-40 millió forintot keresett a Malévnak végzett munkáért. Az egyre jobb helyzetbe kerülő Kft., a Malév GH mellett az egyetlen vállalat, amely speciális vontatók, jégtelenítő gépek, áramfejlesztő kocsik, pneumatikus indítók javítását el tudja végezni.

A Tisza-Mobil Kft. és alvállalkozói biztosítottak a munkabeszüntetés letörésére sztrájktörőket, akik egy részéről később a Munkaügyi Főfelügyelőség megállapította, hogy feketén voltak alkalmazva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.