Az Országgyűlés helyett viszi el a balhét

LMP: Geréb boszorkányüldözés áldozata

Az LMP mélységes döbbenettel vette tudomásul a Fővárosi Ítélőtábla döntését Geréb Ágnes ügyében.

2012.02.10 15:47MTI

A nemzetközileg is elismert szülész-nőgyógyász ellen 2010 októberében indult eljárás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt, azaz abban az időben, amikor az otthonszülés még nem volt jogilag megfelelően szabályozva - áll Szabó Tímea (LMP), országgyűlési képviselő pénteki közleményében.

A politikus szerint " ezzel a példa nélküli ítélettel" Geréb Ágnes az Országgyűlés alkotmányos mulasztása miatt vált boszorkányüldözés áldozatává, és a jogalkotók helyett viszi el a balhét.

A Fővárosi Ítélőtábla pénteken, másodfokon, jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre súlyosbította Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász büntetését, akit öt év helyett tíz évre eltiltottak hivatása gyakorlásától is. Geréb Ágnest otthonszülésekkel kapcsolatban egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt ítélték el.

Az LMP szerint ugyanakkor "a jogi rendezetlenség" okán az ügyészségnek nem lett volna szabad elindítania az eljárást. A párt bízik abban, hogy Geréb Ágnes államelnöki kegyelemért folyamodik majd, amihez igény esetén – akárcsak egy esetleges alkotmányjogi panaszhoz – az LMP minden jogi segítséget meg kíván adni, és morális támogatásáról biztosítja a szülész-nőgyógyászt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.